Mato-onkikisat 28.6.2019

Kisa käynnissä..
Kisan kalapunnitus..
Palkintojenjakoa odotellaan

Yhdistyksemme kolmannet mato-onkikisat pidettiin tällä kertaa keskikesällä 28.6.2019 perjantai-iltana klo 18 alkaen. Onkikisojen kisasää oli melkoisen monivivahteinen aurinkoisesta tuuliseen, kylmään sekä vesisateiseen keliin..

Paikalle ilmestyi kymmenkunta innokasta kisailijaa ja aluksi nautittiinkin nokipannukahvit herkullisten croissantien ja makkaroiden kera. Juhlistimme myös pyöreitä vuosia vastikään täyttänyttä Lauri Seppästä voileipä- ja juustokakkutarjoilulla.

Kun vatsat oli tankattu täyteen, pääsimme itse asiaan eli kaloja narraamaan rantaan. Heti kisan alussa tuli melkein kaikille jonkin verran kalaa, jopa pari todella isoa saalista nappasi ahnaasti kiinni matokoukkuun, mutta pääsi harmittavasti karkuun. Kalat ahmaisivat matokoukkuja kisan alkupuolella, mutta sitten syönti laantui kisan loppua kohti eikä kalaa enää saatu.

Reilun tunnin mittaisen onkikisan loppupuolella saatiin "kavereita" hyttysistä ihan reippaasti ja kisan jälkeiset kahvit ja palkintojenjako käytiin melkoisessa "käsien huiskeessa".

Palkintoja jaossa

Mato-onkikisassa oli kaksi sarjaa, miehet ja naiset. Miesten sarjan voittajaksi ylsi synttärisankari Lauri Seppänen 142 g kalasaaliilla, toiseksi kipusi Jarmo Jokelainen 137 g:lla, kolmanneksi tuli Santeri Jokelainen 108 g:n kalamäärällä ja neljänneksi sijoittui Jorma Alakulppi 34 g:lla.

Naisten sarjan yllätysvoittaja oli viime vuoden kolmonen Helena Tuulaniemi kolmella kalalla, yht. 126 g. Toiseksi tuli viime vuoden toistona Toini Rinne yhden 103 g:n kalan saaliilla. Kolmas ja neljäs sija ratkaistiin 0-kalamäärän vuoksi arpomalla, jossa Kaarina Koski sijoittui kolmanneksi ja Ritva Seppänen neljänneksi.

Kisan suurimman kalan, 103 g, palkinnon vei tällä kertaa Toini Rinne ja pienimmän kalan, 23 g, palkinnon sai Lauri Seppänen.

Tulokset:

Miehet: 1. Lauri Seppänen 142 g, 2. Jarmo Jokelainen 137 g, 3. Santeri Jokelainen 108 g.

Naiset: 1. Helena Tuulaniemi 126 g, 2. Toini Rinne 103 g, 3. Anna-Maarit Jokelainen 47 g, 4. Kaarina Koski 0 g, 5. Ritva Seppänen 0 g.

Suurin kala: Toini Rinne 103 g (ahven)

Pienin kala: Lauri Seppänen 23 g (ahven)