Kisa käynnissä ..
Pilkkiväkeä jäällä siellä täällä ..
Ahti suo antejaan ..
Makkarannälkään ..

Perinteestä hieman poiketen pidimme tämän kevään pilkkikisat hivenen verran aiemmin kuin ennen. Kisat käytiin jälleen tutussa paikassa Vitikanpäässä alkavan kevään merkeissä ja tällä kertaa pienessä lumisateessa, onneksi ei kuitenkaan kovin tuulisessa eikä pakkassäässä kuitenkaan.

Osanottajia oli melko runsaasti viime vuosien tapaan ja pilkkijöitä riitti mukavasti kaikkin sarjoihin.

Miesten sarjan voiton nappasi Jarmo Jokelainen 489 g:n kalamäärällä. Naisten sarjassa eniten kalaa sai Anne Niva 131 g. Miesten seniorisarjan voitti tällä kertaa Keijo Vilander ja sai saaliikseen kisan suurimman kalamäärän 1462 g. Hänellä olikin mukanaan tietty salainen ase, jolla sai nopeasti reikiä jäähän, liekö siinä selitys, että viimevuotinen voittaja Atso Myllykangas hävisi hänelle 1126 g:n kalasaaliilla ja jäi näin ollen toiseksi kisassa..mene ja tiedä. Atsolla oli kuitenkin kisan toiseksi suurin kalasaalis, muut eivät yltäneet samoihin tuhatlukemiin. Naisten seniorisarjan voiton vei Ritva Seppänen 91 g:n kalasaaliilla ja nuorten sarjassa kisojen ensikertalainen Elina Alakulppi nappasi 155 g:n kalasaaliilla itselleenkin yllätysvoiton. Hieno suoritus ensikertalaiselta! Samassa sarjassa oli myös toinen täysin ensikertalainen Italiasta asti, Luca M. piteli elämänsä ensimmäistä kertaa pilkkivapaa kädessään! Hänellä olikin ollut melkoinen vonkale kiinni, mutta saalis oli päässyt harmittavasti karkuun.. Mutta elämys italialaiselle nuorelle miehelle varmasti ja kivaa oli kuulemma ollut!

Kisan suurimman kalan = ahven (184 g) sai myös Keijo Vilander ja pienimmän kalan (31 g) pilkki Anna-Maarit Jokelainen.

Pilkkiväen saapuessa pikkuhiljaa paikalle keiteltiin ja juotiin nokipannukahvit pullineen, rupateltiin ja vaihdettiin kuulumisia sekä tankattiin vatsat täyteen paistettua makkaraa ennen kisaa.

Pienessä lumisateessa parin tunnin kisa sujui kuitenkin ihan leppoisasti, mutta tällä kertaa Ahti ei oikein suonut antejaan. Kisan kokonaissaalis oli vain 4543 g, kun taas viimevuotinen yhteismäärä oli tuplasti parempi eli 9605 g! Kaikilla ei ollut edes nykyn nykyä pilkeissä, mutta olihan se silti mukavaa ajanvietettä ja saimme raitista ilmaa kuitenkin! Palkintojenjako sujui sutjakkaasti ja lumipyrykin alkoi laantua. Lopuksi keittelimme vielä uudet nokipannukahvit rupattelujen lomassa ja näin saimme jälleen yhden kisan lisää muistojemme kirjoihin!

Kalasaaliin jätimme Kaarinalle kiitokseksi hienon "kisapaikan" lainasta jälleen!

Mukavan lauantaipäivän päätteeksi Kiitoksia teille kaikille osanottajille!

Käy kurkkaamassa kisoista lisää kuvia Kuvagalleriassa.

Tulokset:

Miehet

1. Jokelainen Jarmo 489 g, 2. Jokelainen Samuli 271 g, 3. Siivola Jouko 149 g, 4. Niemelä Jarmo 0 g

Naiset

1. Niva Anne 131 g, 2. Jokelainen Anna-Maarit 31 g, 3. Tuulaniemi Helena 0 g

Seniorit M

1. Vilander Keijo 1462 g, 2. Myllykangas Atso 1126 g, 3. Alakulppi Jorma 425 g, 4. Niva Timo 55 g, 5. Seppänen Lauri 36 g, 6. Kivimäki Lauri 0 g.

Seniorit N

1. Seppänen Ritva 91 g, 2. Koski Kaarina 0 g, 3. Rinne Toini 0 g (arvonta 2. ja 3. sija)